Uitgelicht project

De flagship store van Ann Demeulemeester

Ann Demeulemeester, het merk dat in 1987 als deel van de Antwerpse Zes de wereld veroverde, richt de pijlen niet langer enkel op mode. In de Antwerpse flagshipstore kun je naast de iconische kleding van het merk ook meubilair, verlichting en tafelwaren bewonderen die worden ontwikkeld in samenwerking met het Belgische Serax.

De flagshipstore van 520 vierkante meter is gevestigd tegenover het Museum van Schone Kunsten Antwerpen en maakt deel uit van de lijst van iconische plaatsen van de stad. Zo deed het prachtige pand in de negentiende eeuw dienst als zeevaartschool en werd het in 1999 door Ann Demeulemeester en haar man Patrick Robyn heringericht als epicentrum van het merk. Modeliefhebbers uit alle landen bezoeken nog steeds deze winkel als een soort bedevaartsoord.

In 2021 werd de ruimte opnieuw aangepakt door Patrick Robyn. Het resultaat is verbazingwekkend. Van het moment dat je de winkel binnenstapt enter je een parallelle wereld. Zwarte parketvloer, witte schilderdoek wanden, strakke lijnen met een aards kantje en een weelderige tuin achterin: de serene architectuur straalt minutieus de poëzie van Ann Demeulemeester uit.

Patrick Robyn en Ann Demeulemeester ontwierpen in deze winkel alles: van meubels tot verlichting. Het duo focust zich sinds 2019 op meubilair en design dat in samenwerking met Serax ontwikkeld wordt. Naast de prachtige zitmeubels en lampen worden in een grote vitrinekast de serviezen, glaswerk, bestek en alle objecten van de Ann Demeulemeester-Serax collectie tentoongesteld. Een stukje van deze wondere wereld bekijken — of kopen — kan ook online via de webshop. Ontdek de Ann Demeulemeester collecties hieronder.