Concept store Merci Paris & Serax stellen de Fish & Fish collectie voor in een pop-up store in the atelier van Paola Navone in Zona Tortona.

Van 12-17 April 
Via Tortona 31 Int. 26 
20144 - MILANO (MI) 

 

Van 12 tot 17 april steelt de glinsterende blauwe vis uit de Baltische Zee opnieuw de show: presenteert Merci het nieuwe servies van Serax, ontworpen door Paola Navone.

De Italiaanse ontwerpster put gretig haar inspiratie uit de culturen en het dagelijks leven van de vele landen die ze heeft bezocht. Dit keer ging haar interesse uit naar producten die in de Verenigde Staten werden gefabriceerd tijdens de Grote Depressie van de jaren 30.

Terwijl het land kreunt onder de crisis, ontstaat er in Sandwich, Massachusetts, een industriële glasfabriek die serviezen in geperst glas voor dagelijks gebruik produceert in drie kleuren: jadegroen (Jadeite),wit (Milk Glass) en transparant (Depression Glass). Dit betaalbare, stevige, praktische en slim ontworpen servies slaat niet alleen aan bij de Amerikaanse gezinnen maar verovert ook de restaurants, snackbars, koffieshops...  Vandaag is het in trek bij kenners-verzamelaars die brocantewinkels afschuimen op zoek naar dit symbool van het populaire Amerika uit de jaren 30 tot 50.

De nieuwe uitvoering, gepresenteerd in een spectaculair decor dat alleen Merci kan bedenken , bestaat uit platte en diepe borden (groot en klein), glazen, bokalen, zout- en pepervaatjes, wodkakaraffen ..., aangevuld met grote dienbladen in gehamerd aluminium, allemaal in de vorm van de prachtige vis en met het logo “Herring Bar”.

Een luchtige, speelse collectie  voor het aperitief of diner om de fameuze haring die zo goed is voor onze gezondheid als fingerfood te proeven. En om ons alvast te laten watertanden, kunnen de bezoekers in de cafetaria van Merci, tijdens de tentoonstelling originele recepten proeven die – uiteraard - worden geserveerd op “Herring Bar”-borden.