Awards

Serax viert dubbele erkenning in AD100 2024

Met trots mogen we aankondigen dat Vincent Van Duysen een verdiende vermelding bemachtigd heeft in de prestigieuze Amerikaanse en Duitse AD100 2024-lijst, en dat ook Ann Demeulemeester geselecteerd is voor de Duitse AD100 2024-lijst. De AD100 2024 is een zorgvuldig samengestelde selectie van de meest invloedrijke en vernieuwende talenten in de designwereld.

Deze erkenning voor Ann Demeulemeester en Vincent van Duysen onderstreept hun belangrijke invloed in de ontwikkeling van het wereldwijde landschap van design, interieur en architectuur. Hun vermelding in deze prestigieuze lijst illustreert de opmerkelijke creativiteit en innovatie die ze in hun van tentoonspreiden en bevestigt hun impact binnen de branche.

Ann Demeulemeester, gekend om haar avant-gardistische en poëtische ontwerpen, heeft met haar werken een blijvende impact op de mode- en interieurwereld gemaakt. Haar unieke mix van esthetiek heeft haar terecht een plekje opgeleverd in de Duitse AD100 2024-lijst, een erkenning waar Serax meer dan trots op is.

Met de oprichting van haar modelabel in 1985 speelde Ann een sleutelrol in de evolutie van het wereldwijde modelandschap. Ze is een heuse creatieve duizendpoot en heeft verschillende artistieke vormen geëxploreerd, waaronder beeldhouwen en keramiek. Sinds het begin van haar samenwerking met Serax in 2019 heeft ze haar creatieve talent tot uiting gebracht in allerlei collecties, variërend van porselein en bestek tot verlichting en een meubellijn die in september 2022 op de markt werd gebracht.

Ann Demeulemeester staat bekend om haar intelligente benadering van design. Ze overstijgt de trends en biedt in plaats daarvan een voortdurend evoluerende wereld die, vanwege haar integriteit en trotse zelfstandigheid, zowel diep persoonlijk als uiterst relevant is voor haar omgeving. In wezen blijft het werk van Demeulemeester contrasten verkennen en benadrukken - een schoonheid die wordt gevonden in de wisselwerking tussen kracht en kwetsbaarheid, structuur en nonchalance, poëzie en radicalisme en kostbaarheid en functionaliteit.

ONTDEK ALLE PRODUCTEN VAN ANN DEMEULEMEESTER

Met zijn kritische oog voor design laveert Vincent Van Duysen moeiteloos tussen architectuur, interieur en productontwerp, waarbij hij het belang van balans benadrukt. Zijn plaats in de befaamde AD100 2024-lijsten benadrukt zijn talent om met gemak tussen creatieve werelden te bewegen.

Van Duysens collecties voor Serax belichamen de essentie van eenvoud en een intuïtieve relatie met materialen, waarmee hij zijn reputatie als een van Europa's toparchitecten en -ontwerpers bevestigt. Na zijn ervaringen in invloedrijke studio's als Aldo Cibic en Jean de Meulder lanceerde hij zijn praktijk in Antwerpen in de jaren 1980.

Van Duysen wordt internationaal geprezen om zijn talent om unieke, sfeervolle, serene en tactiele ruimtes te creëren, waarbij hij een "totale omgeving" tot stand brengt. Zijn carrière, die meer dan drie decennia overspant, laat zien hoe hij zijn artistieke aanpak tot in elk aspect wil verfijnen - van gebouwen tot stoelen. Elk project is een meesterwerk in lagen, waarin een diep respect voor natuurlijke materialen en kleurenpaletten wordt gecombineerd met een unieke hedendaagse gevoeligheid. De allesomvattende ontwerpfilosofie van Van Duysen is perfect in harmonie met Serax' toewijding aan innovatief en doordacht design.

ONTDEK ALLE PRODUCTEN VAN VINCENT VAN DUYSEN